1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22

2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.

DUM SPIRO-SPERO Forum Onkologiczne Strona Główna

Logo Forum Onkologicznego DUM SPIRO-SPERO
Forum jest cz?ci? Fundacji Onkologicznej | przejdź do witryny Fundacji

Czat Mapa forum Formularz kontaktowyFormularz kontaktowy FAQFAQ
 SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  AlbumAlbum
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
Znaleziono 1 wynik
DUM SPIRO-SPERO Forum Onkologiczne Strona Główna
Autor Wiadomość
  Temat: Czerniak sromu
Wielki strach

Odpowiedzi: 191
Wyświetleń: 140431

PostDział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka   Wysłany: 2012-10-06, 17:15   Temat: Czerniak sromu
Strasznie mi przykro, ze Was to dopadlo:( napisales, ze jesteście pod opieką prof. Rutkowskiego więc trafiliście chyba w najlepsze ręce.
Czerniak, z którym się zmagacie jest b. rzadki i tak jak sam napisałeś niewiele jest informacji w sieci na ten temat. Ja znalazlam tylko pracę zbiorową Andrzeja Roszaka, Janusza Skowronka i Hanny Włodarczyk z WCO, którą Ty na pewno juz tez znalazłeś. Przeglądałeś zachodnie publikacje na ten temat? ja poszukałam i o wiele więcej na ten temat piszą np. Amerykanie. Chociaż i tak myśle, że najwięcej dowiecie się od profesora, który rzeczywiście odpisuje na maile:) czy Twoją żoną ktoś opiekuje sie jako pacjentem onkologicznym w miejscu zamieszkania? Mam na myśli badania kontrolne. Czy jeździcie tylko do profesora do Warszawy?
Pozdrawiam.

[ Dodano: 2012-10-06, 18:25 ]
Doczytałam, że zastanawiasz się czemu lekarz usunął zmianę w " dwóch kawałkach". W rozpoznaniu użyto liczby mnogiej ( guzki ) dlatego chyba były dwie wycinki i dwa rozpoznania, ognisko pierwotne i jak podejrzewał patomorfolog guzek satelitarny. Kazda ze zmian o innym stopniu naciekania w skali Breslow.

Skocz do:  

logo

Statystki wizyt z innych stron